TIGed

Switch headers Switch to TIGweb.org

Are you an TIG Member?
Click here to switch to TIGweb.org


Home Community Discussion BoardsBulletin BoardOff TopicLisa, national Bestselling Author The Shearin Group: Tilbage til basics med pen & papir

« BACK TO FORUM

Discussion Boards Guidelines Discussion Board Guidelines
FAQ

Author
Post
Joana Fling

Joined: May 9, 2014
Posts: 3 (view all)
Poster Rank: Tongue-tied
User is Offline

Country: Luxembourg
Province/State: Luxembourg
City: Luxembourg
Lisa, national Bestselling Author The Shearin Group: Tilbage til basics med pen & papir
May 9, 2014

Ikke længe efter jeg begynde at skrive en ny bog, komme jeg altid ned med en rasende tilfælde af "Første Draftitis." Mens de fleste forfattere elsker opdagelsen af det første udkast, lad os bare sige, at det ikke er min favorit del af processen. Jeg ønsker blot at få historien så tæt på hvor jeg ønsker det som muligt, så sjovt del starter for mig. Jeg er en redaktør i min dag job, så der intet er jeg gerne mere end rive mit håndskrifter fra hinanden, kastede nogle dele ud, flytte ting rundt, forme historien, at opdage cool plot forbindelser, og derefter sætte det tilbage sammen, dekoration, polering — der har når bogen virkelig kommer til liv for mig. Må ikke få mig forkert, en masse gode ting kommer ud af disse første udkast, men for det meste, jeg nødt til at udholde første udkast at komme til de ting, jeg virkelig nyder. Jeg kan godt lide fastsættelse ting, og jeg kan ikke lave hvad jeg ikke har skrevet.

Når jeg skriver et første udkast, vil ikke jeg sidde fast bare én gang. Jeg vil slå en mudret hul hver par kapitler. Hvis du er i en bil sidder fast i mudderet, den eneste ting gunning motoren får du er en stor, mudrede rod – og dybere i hullet. Den måde at komme ud er langsomme og nemme; Hvis du kan få trækkraft, kan du komme ud. Det samme er tilfældet med skrivning. Tvinge dig selv til pistol din motor og skubbe din vej gennem problemet kommer ikke til at gøre det gå væk. Det vil bare gøre problemet – og din angst – værre. Pen og papir give altid mig den kreative trækkraft jeg nødt til at komme i gang igen. Når du er brydning med din egen håndskrift og går i stå, jeg varmt anbefale at skrive gammeldags måde-pen og papir. Det er, hvordan jeg plejede at skrive før computere. Uden min computer har jeg ikke adgang til mine noter. Ingen noter betyder ingen sidetracking, ingen forvirrende kernefortælling med ting jeg tror, jeg måske nødt til at medtage.

Skrive almindelig skrift i hånden også holder mig fokuseret på den scene, jeg skriver, som hjælper med at fordybe mig i historien, så jeg kan få ærlige, ægte dialog og grave dybere ind i historien i stedet for at skimme overfladen af forsøger at passe ind i alt, hvad mine noter siger jeg skal. Har ingen bemærkninger til henvise til gør det også sværere at lægge ord i min tegn munden (som er en stor no-no). Det gør mig lukke op, se og lytte. Og når jeg lytter virkelig, jeg befinder mig i forfatterens "sweet spot" – hvor jeg ikke skriver dialog, jeg aflytning. Jeg er inde i historien, med rigtige mennesker, ikke tegn. Jeg er i et magisk sted — det sted, hvor du ønsker dine læsere til at være.

kilde:
http://www.lisashearin.com/2013/09/24/back-to-basics-with-pen-paper/

This post was edited on: 2014-05-09 at 02:11 AM by: Joana Fling

back to top  |   link to this post
Member Profile joanfling17 PROFILE TIG Messenger TIG MESSENGER
Display posts from:

« BACK TO FORUM

Forum Jump:


All times are GMT-05:00

» Check that you are logged in!

You cannot create new threads in this forum
You cannot post replies in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot edit/delete your posts in this forum
Administrators: angiex, anuriandima84, BeeWall, Fatimamirza09, Liamjod, Quincy-348, shamricardo, smensah
Moderators: danieln25, darhcik, janepe