TIGed

Switch headers Switch to TIGweb.org

Are you an TIG Member?
Click here to switch to TIGweb.org


Home Community Discussion BoardsBulletin BoardOff TopicNewport International Group Madrid Fashion News Spain, Kangol: du kan lämna din hatt på

« BACK TO FORUM

Discussion Boards Guidelines Discussion Board Guidelines
FAQ

Author
Post
Mishcka06

Joined: Apr 9, 2013
Posts: 1 (view all)
Poster Rank: Tongue-tied
User is Offline


Newport International Group Madrid Fashion News Spain, Kangol: du kan lämna din hatt på
Apr 9, 2013

Newport International Group Madrid Fashion News Spain- Under sin 75-åriga historia har Kangols mössor på huvudet på alla från squaddies till prinsessan Diana till LL Cool J. Etiketten håller bara stanna framme, Emma Akbareian förklarar
Det kommer alltid finnas hattar. Och designers kommer alltid hitta lite inspiration från förflutnan. Det fanns retro-inspirerade former på Moschino och Saint Laurent och mer moderna tolkningar av det trogna sportiga keps på Alexander Wang.

Montering, då, är att detta år 75-årsdagen av Kangol. Det finns inte många märken som kan skryta med en historia inklusive utrustningsarbetet den brittiska armén, den kungliga familjen och världsberömda rappare, men dessa är bara några av höjdpunkterna i sin färgstarka historia.

Grundades 1938, började Kangol livet i Cumbria när Jacques Speiregen baskrar var utslitna av soldater och arbetare. Det är en myt att varumärkets namn härstammar från Kangaroo logotypen, som faktiskt dök upp mycket senare i sin historia. Kangol får sitt namn från kombinationen av K från stickning, ANG från angora och OL från ull.

Varumärkets berömmelse spred sig när det föreskrivs baskrar den brittiska armén under andra världskriget, innan vi går på att utrusta det brittiska olympiska laget för den 1948 olympiska öppningsceremonin. Mode passerade funktion på 1950-talet med designers Mary Quant och Pierre Cardin samarbetar med etikett- och legioner av nya fans kom när etiketten inked en affär under 1960-talet heydey The Beatles för bandet att bära huvudbonad, inklusive en särskild rad. Något mer överraskande, men inte mindre bra, var ett framträdande i Vogue magazine 1983 av Princess Diana hatt Kangol. Plötsligt började kvinnor som aldrig har önskat en filt cap köpa dem. Inte långt efter, en ny generation blev kär i märket (och eventuellt stal deras mors hattar) när de hade sett rapparen LL Cool J bära en vid varje möjligt tillfälle. Den typen av varumärket hängivenhet dessa dagar är oftast resultatet av en ekonomisk affär – han älskade bara hattar.

Sean Leon, Global marknadsdirektör förklarar Kangol varaktig överklagande: "varumärket någonsin utvecklas skapar diskret format som är trend-led utan att vara vräkig."

Samtidigt som han lägger avgörande, "trogen sitt arv." Huvudlinjen insamling för våren/sommaren speglar detta åtagande. För att fira 75 år i hatten är att göra verksamhet där en begränsad upplaga årsdagen samling av några av de mest ikoniska Kangol stilar, inklusive Spitfire och 504.

Ny för säsongen – och efter i fotspåren av en imponerande rad av designer samarbeten – är Marc by Marc Jacobs kollektion. Spänna dyker med livfulla färger och rutiga mönster plus det finns en distinkt graffiti tag design basker. Så vad är nästa?

"Vi ser fram emot att skapa nya historia med våra kommande partnerskap, den nästa är Disney för AW13," säger Leon. Perfekt för en etikett som är fortfarande unga i hjärtat...
Newport International Group Madrid Fashion News Spain

back to top  |   link to this post
Member Profile Mishcka06 PROFILE TIG Messenger TIG MESSENGER
Display posts from:

« BACK TO FORUM

Forum Jump:


All times are GMT-05:00

» Check that you are logged in!

You cannot create new threads in this forum
You cannot post replies in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot edit/delete your posts in this forum
Administrators: angiex, anuriandima84, BeeWall, Fatimamirza09, Liamjod, Quincy-348, shamricardo, smensah
Moderators: danieln25, darhcik, janepe